Верига от любими рецепти
Суфле с кашкавал и спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кашкавал кашкавал200 g g
яйца яйце2
лук лук
(стар)
100 g g
брашно брашно40 g g
спанак спанак200 g g
галета галета20 g g
прясно мляко прясно мляко40 ml ml
маслиново масло маслиново масло40 ml ml
лимони лимон0,5
краве масло краве масло20 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Суфле с кашкавал и спанак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(23)

Начин на приготвяне

  1. Режем кашкавала на малки кубчета. Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в тиган.
  2. Разделяме жълтъка от белтъка. Поставяме в купа жълтъка, прясното мляко, брашното, лука, кашкавала, сол и черен пипер, след което объркваме всичко.
  3. Белтъка разбиваме отделно на сняг и го добавяме към другите продукти.
  4. Избираме подходящ съд за печене и го намазваме с масло и галета. Печем за 8 - 10 min в предварително загрята на 200° C фурна.
  5. Почистваме, измиваме спанака и го накъсваме. Овкусяваме с маслиново масло и лимон. Поднасяме суфлето, гарнирано със салатата от спанак.