Верига от любими рецепти
Милфьой от зеленчуци с ементал

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

домати домат2
тиквички тиквичка1
печурки печурка
(печурки)
4
лук лук2
мащерка мащерка2 стръка стрък
ементал ементал200 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml

Милфьой от зеленчуци с ементал

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичката, доматите и лука на шайби с еднаква дебелина. Гъбите почистваме и отстраняваме пънчетата им. Загряваме грил или грил тиган с малко маслиново масло и изпичаме зеленчуците от двете страни, като ги подправяме със сол, черен пипер и мащерка.На дъното на подходяща тава поставяме хартия за печене и върху нея започваме да подреждаме грилованите зеленчуци, като целта е да получим четири еднакви „кули“. Най-отдолу поставяме зеленчука с най-широк диаметър и - като наредим по една шайба от тиквичката, домата и лука - завършваме с гъба. Най-отгоре поставяме по парченце ементал. Печем около 10 - 15 минути в загрята на 180°С фурна, докато ементалът се разтопи.

Как да сервираме:
Поднасяме зеленчуковия милфьой, поръсен с прясно смлян черен пипер и няколко капки маслиново масло. Допълваме с ризлинг.