Верига от любими рецепти
Пълнен алабаш

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

алабаш алабаш
(приблизително 400 g всеки)
4
ориз ориз100 g g
червени чушки червена чушка1
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
магданоз магданоз1 връзка връзка
сирене Гауда сирене Гауда150 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер
(сладък)

Пълнен алабаш

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Обели и издълбай вътрешността на алабашите, като оставиш стена с дебелина около 1 cm. Свари ги във вряща oсолена вода за 10 min до почти пълна готовност. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.

2. Накълцай на едро вътрешността на алабашите. Измий чушката и зеления лук, почисти чушката от семките. Нарежи чушката и лука и ги запържи заедно с накълцания алабаш в горещо масло за 5 min, овкуси със солта, черния и червения пипер. Почисти и накълцай листенцата магданоз. Прибави ориза към зеленчуците и внимателно разбъркай от долу нагоре, овкуси. Настържи сиренето Гауда, половината смеси със зеленчуците и внимателно разбъркай.

3. Остави алабашите да се отцедят, напълни ги с част от приготвената смес. Останала смес изсипи в намазнена тавичка, отгоре нареди алабашите и поръси с останалото сирене. Запечи в предварително загрята на 200°C фурна за около 20 min.