
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
алабаш
алабаш (приблизително 400 g всеки) | 4 | ||
ориз ориз | 100 g g | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
сирене Гауда сирене Гауда | 150 g g | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер
червен пипер (сладък) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПълнен алабаш
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и издълбай вътрешността на алабашите, като оставиш стена с дебелина около 1 cm. Свари ги във вряща oсолена вода за 10 min до почти пълна готовност. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.
2. Накълцай на едро вътрешността на алабашите. Измий чушката и зеления лук, почисти чушката от семките. Нарежи чушката и лука и ги запържи заедно с накълцания алабаш в горещо масло за 5 min, овкуси със солта, черния и червения пипер. Почисти и накълцай листенцата магданоз. Прибави ориза към зеленчуците и внимателно разбъркай от долу нагоре, овкуси. Настържи сиренето Гауда, половината смеси със зеленчуците и внимателно разбъркай.
3. Остави алабашите да се отцедят, напълни ги с част от приготвената смес. Останала смес изсипи в намазнена тавичка, отгоре нареди алабашите и поръси с останалото сирене. Запечи в предварително загрята на 200°C фурна за около 20 min.