
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За зеленчуковите шишчета
За салсата
маслиново масло
маслиново масло (на вкус) | ||
босилек
босилек (на вкус) | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 10 ml ml | |
розмарин
розмарин (пресен) | 2 - 3 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
За сладката царевица
царевица
царевица (варени) | 4 | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | |
копър
копър (пресен) | 1 връзка връзка | |
маслиново масло маслиново масло | 20 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГрилована сладка царевица и зеленчукови шишчета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарежи всички зеленчуци на едри парчета като за шишче. Редувай различните зеленчуци на шишчето, но не забравяй в двата края да сложиш по едно чери доматче за настроение.
Постави всички шишчета на грила и ги полей с 20 ml маслиново масло.
Сложи в малка купичка листенца от един стрък босилек и ги овкуси със сол, черен пипер, 20 ml маслиново масло и 10 ml балсамов оцет. Разбъркай хубаво, натопи цял стрък розмарин в получената салса и намажи с него печащите се на грил шишчета.
Ред е на четирите сладки варени царевици! Нареди ги на грила и ги овкуси със сол и черен пипер.
Докато се пекат, разтопи в тиган 50 g масло и добави към него ситно нарязаните магданоз и копър.
Започни да мажеш царевицата с маслото с билките. Отново със стрък розмарин - може и със силиконова четка, но тя няма да даде този аромат.
Използвай шишчетата за канапе, върху което да поставиш звездата на твоята вегетарианска порция - сладката царевица с билки.