Верига от любими рецепти
Зеленчукова темпура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тиквички тиквичка1 бр. бр.
патладжан патладжан1 бр. бр.
печурки печурка150 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
олио олио1 l l
яйца яйца1 бр. бр.
брашно брашно100 g g
нишесте нишесте100 g g
бакпулвер бакпулвер1 щипки щипка
сол сол
соев сос соев сос
(за потапяне)

Зеленчукова темпура

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Избери тъмно зелена тиквичка, за да разнообразиш цветовете в чинията си и я превърнеш в истински шедьовър. Почисти и измий тиквичката и патладжана и ги нарежи на шайби с дебелина 1 cm. В зависимост от големината на шайбите ги разрежи допълнително на две или на четири.

2. Почисти гъбите и зеления лук. Нарежи лука на парчета с дължина 6 cm.

3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по потопена в него дървена дръжка започнат да се изкачват балончета.

4. Разбий яйцето с 250 ml студена вода. Смеси с брашното, нишестето, бакпулвера и ¼ ч.л. сол и омеси гладко течно тесто. Потапяй зеленчуците на порции в тестото и ги фритирай за 3 - 5 min в горещото олио, докато станат хрупкави и започнат леко да се оцветяват. Остави ги върху кухненска хартия да попие мазнината и сервирай със соев сос за потапяне. И не забравяй да направиш снимка на кулинарното си произведение.

Идея:
По желание можеш да фритираш по същия начин и размразени, почистени опашки от скариди.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99
7,49лв.
Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99лв.
ТивкичкиТивкички
Тивкички
22.04 - 28.04
-20%
2,49
1,99лв.
ПечуркиПечурки
Печурки
02.05 - 04.05
ТОП ЦЕНА
1,75лв.
Български пресен лукБългарски пресен лук
Български пресен лук
29.04 - 04.05
-22%
0,89
0,69лв.