
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патладжан патладжан | 4 | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
моркови морков | 2 | ||
белени домати
белен домат (от консерва) | 500 g g | ||
захар захар | 2 с.л. с.л. | ||
чесън чесън | 1 глави глава | ||
олио олио | 400 ml ml | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Патладжан с доматен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на шайби с дебелина няколко милиметра. Посоляваме и ги поставяме в подходящ съд за двайсетина минути, за да отделят горчивия си сок.
През това време нарязваме лука на дребни кубчета, настъргваме морковите, накълцваме на ситно няколко скилидки чесън и ги задушаваме заедно в 50 ml предварително загрято олио.
След като омекнат, добавяме маслото, мащерката и настърганите домати. Подправяме със сол, черен пипер и захар. Оставяме соса да се редуцира на бавен огън, като разбъркваме често. След като се сгъсти достатъчно, го поръсваме обилно с магданоз.
Измиваме патладжаните и ги подсушаваме, след което ги изпържваме в загрятото олио. Когато са готови, ги изваждаме върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
Как да сервираме:
Подреждаме колелцата изпържен патладжан в чиния, върху тях слагаме от доматения сос ипоръсваме с пресен магданоз и ситно нарязан чесън.