
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патладжан патладжан | 2 бр. бр. | |
домати домат | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 60 ml ml | |
моцарела моцарела | 200 g g | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 100 g g | |
босилек
босилек (пресен) | 20 листа лист | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПармиджана с патладжан и моцарела
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разполовяваме патладжана през стъблото и по цялата дължина. Осоляваме и оставяме така за 30 min, за да изтече горчивото вещество.
Измиваме добре с вода и поставяме в тавичка за печене.
Овкусяваме със сол*, черен пипер и обилно с маслиново масло.
Печем на 180°C за 30 min.
Изваждаме и поставяме нарязания на кубчета домат върху всяко парче патладжан. Запичаме за 10 min.
Поставяме настърганите моцарела и Грана Падано и допичаме до хрупкав загар на сирената.
Пасираме босилека с малко маслиново масло, сол и пипер и заливаме при поднасяне.
*Трябва да се внимава, защото част от соления вкус от осоляването е останал. Сиренето „Грана Падано“ също е солено.