Верига от любими рецепти
Пармиджана с патладжан и моцарела

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

патладжан патладжан
(големи)
2
домати домат
(голям)
1
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
моцарела моцарела200 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“100 g g
босилек босилек
(пресен)
20 листа лист
сол сол
черен пипер черен пипер

Пармиджана с патладжан и моцарела

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(27)

Начин на приготвяне

  1. Разполовяваме патладжана през стъблото и по цялата дължина. Осоляваме и оставяме така за 30 min, за да изтече горчивото вещество.
  2. Измиваме добре с вода и поставяме в тавичка за печене.
  3. Овкусяваме със сол*, черен пипер и обилно с маслиново масло.
  4. Печем на 180°C за 30 min.
  5. Изваждаме и поставяме нарязания на кубчета домат върху всяко парче патладжан. Запичаме за 10 min.
  6. Поставяме настърганите моцарела и Грана Падано и допичаме до хрупкав загар на сирената.
  7. Пасираме босилека с малко маслиново масло, сол и пипер и заливаме при поднасяне.

*Трябва да се внимава, защото част от соления вкус от осоляването е останал. Сиренето „Грана Падано“ също е солено.