Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Брюкселско зеле на тиган
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме брюкселското зеле на половинки. Нареждаме ги в широк тиган с разреза надолу, добавяме зехтина и солта.
Включваме котлона на средно висока температура, покриваме тигана с капак и готвим около 10 min. Отстраняваме капака и ако зелето е придобило наситен, тъмнокафяв, карамелен цвят, добавяме кленовия сироп и лимоновия сок и готвим още 1-2 min, като разбърквамe зелето в соса.
Сервираме готовото ястие с топинг от едро нарязани ядки и магданоз.