Верига от любими рецепти
Брюкселско зеле на тиган

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

брюкселско зеле брюкселско зеле300 g g
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
кленов сироп кленов сироп
(или мед)
3 - 4 с.л. с.л.
лимони лимон
(ползваме сока)
1 бр. бр.
ядки ядки
(бадеми/фъстъци/пекан/орех)
50 g g
магданоз магданоз0,25 връзка връзка
сол сол

Брюкселско зеле на тиган

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(39)

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме брюкселското зеле на половинки. Нареждаме ги в широк тиган с разреза надолу, добавяме зехтина и солта.

Включваме котлона на средно висока температура, покриваме тигана с капак и готвим около 10 min. Отстраняваме капака и ако зелето е придобило наситен, тъмнокафяв, карамелен цвят, добавяме кленовия сироп и лимоновия сок и готвим още 1-2 min, като разбърквамe зелето в соса.

Сервираме готовото ястие с топинг от едро нарязани ядки и магданоз.