Верига от любими рецепти
Ароматен кекс с круши

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

круши круша2 бр. бр.
яйца яйца5 бр. бр.
брашно брашно250 g g
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
краве масло краве масло50 g g
бакпулвер бакпулвер1 пакетчета пакетче
ванилова есенция ванилова есенция1 ч.л. ч.л.
сладко от ябълки сладко от ябълки2 - 3 с.л. с.л.
захар захар200 g g
червено вино червено вино100 ml ml
вода вода200 ml ml

Ароматен кекс с круши

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(107)

Начин на приготвяне

Пошираме изчистените и нарязани на четвъртини круши (8 парчета) в 50 g кафява захар, водата и червеното вино за 20 min. След като веднъж течността заври, намаляваме котлона на средна степен.
Разбиваме маслото със 150 g захар и добавяме яйцата едно по едно, докато бъркаме с миксер. Слагаме ванилията, бакпулвера и брашното на части. Накрая сипваме прясното мляко до получаване на гладка смес.
Прехвърляме в правоъгълна дълбока тава и забождаме парчетата круша, така че да са изправени в сместа. Печем около 60 мин на 160° С с вентилатор или 180° С без.