
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
фъстъчено масло
фъстъчено масло (или тахан) | 250 g g | |
мед мед | 250 g g | |
овесени ядки овесени ядки | 250 g g | |
стафиди стафида | 100 g g | |
тиквено семе
тиквено семе (белено) | 100 g g | |
сол сол |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСурови барчета с овесени ядки, стафиди и тиквено семе
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фъстъченото масло заедно с меда на слаб огън, докато не станат почти течни и лесни за смесване с останалите съставки.
Добавяме овесените ядки, стафидите, тиквеното семе и щипка сол. Разбъркваме и изсипваме в тавичка, покрита с хартия за печене. Подравняваме добре.
Количеството на ядките може да варира спрямо личните предпочитания – ако искаме по-твърди барчета, можем да увеличим количеството на овесените ядки, а за по-сочни и меки барчета добавяме повече сушени плодове.
Оставяме в хладилник за около 2 h да стегне. След охлаждане режем на блокчета.
По желание можем да направим шоколадова глазура с разтопен черен шоколад. Оставяме барчетата във фризера за 1 h и потапяме едната страна в шоколада, прехвърляме в тава с хартия за печене и оставяме в хладилник за още 1 h.