« Назад

Крем от козе сирене върху карамелизиран лук

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Крем от козе сирене върху карамелизиран лук
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Обели лука, нарежи го на резени и го запържи в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Наръси го със захарта и го карамелизирай кратко при непрекъснато бъркане. Загаси с оцета и виното и го посоли и поръси с черен пипер. Остави го малко да покъкри и го дръпни от печката да изстине. Откъсни листенцата на босилека, наситни ги и ги смеси с лука.

2. Накълцай на едро кедровите ядки, запечи ги за кратко в тиган без мазнина и ги остави да изстинат. Разбъркай прясното козе сирене с настърганата кора от лимон и с черен пипер. Добави кедровите ядки и отново разбъркай.

3. Измий салатата, накъсай я и я разпредели в чиниите. Отгоре постави карамелизирания лук. Гребвай с две лъжици топки от крема със сирене и ги подреждай върху лука.