Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКрем от козе сирене върху карамелизиран лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука, нарежи го на резени и го запържи в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Наръси го със захарта и го карамелизирай кратко при непрекъснато бъркане. Загаси с оцета и виното и го посоли и поръси с черен пипер. Остави го малко да покъкри и го дръпни от печката да изстине. Откъсни листенцата на босилека, наситни ги и ги смеси с лука.
2. Накълцай на едро кедровите ядки, запечи ги за кратко в тиган без мазнина и ги остави да изстинат. Разбъркай прясното козе сирене с настърганата кора от лимон и с черен пипер. Добави кедровите ядки и отново разбъркай.
3. Измий салатата, накъсай я и я разпредели в чиниите. Отгоре постави карамелизирания лук. Гребвай с две лъжици топки от крема със сирене и ги подреждай върху лука.