Верига от любими рецепти
Грил стек с пюре от картофи и свежо колсло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
600 g g
маслиново масло маслиново масло8 ml ml
чесън чесън4 скилидки скилидка
горчица горчица1 с.л. с.л.
пушен червен пипер пушен червен пипер
(или сладък)
1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
сушен риган сушен риган1 с.л. с.л.

За пюрето

картофи картоф600 g g
моркови морков4
сметана за готвене сметана за готвене150 ml ml
краве масло краве масло50 g g
лук лук1 връзка връзка

За колслото

червено зеле червено зеле200 g g
бяло зеле бяло зеле200 g g
майонеза майонеза2 с.л. с.л.
заквасена сметана заквасена сметана2 с.л. с.л.
кисело мляко кисело мляко
(4,5%)
2 с.л. с.л.
горчица горчица1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
ябълков оцет ябълков оцет1 с.л. с.л.

Грил стек с пюре от картофи и свежо колсло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(9)

Начин на приготвяне

Начукваме леко с юмрук свинския врат. Поставяме го в дълбок съд и добавяме нарязаните скилидки чесън, маслиновото масло, горчицата и подправките. Овкусяваме със сол и черен пипер, разбъркваме добре, покриваме съда с фолио и оставяме за минимум десет часа в хладилник. Печем на грил или на грил тиган от всяка страна до достигане на желаната степен на опичане.

Пюрето приготвяме, като обелваме и измиваме картофите и морковите. Режем ги на малки парчета, сваряваме и ги отцеждаме. Пасираме зеленчуците, слагаме ги на слаб огън и при непрестанно бъркане добавяме сметаната и маслото. Овкусяваме със сол и пипер. След като свалим пюрето от котлона, добавяме ситно нарязания лук. Накрая приготвяме колслото, като в голяма купа смесваме майонезата, киселото мляко, заквасената сметана, горчицата, маслиновото масло и оцета. Объркваме добре и добавяме червеното и бялото зеле, нарязани на тънки ленти. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Как да сервираме:
Сервираме стека върху пюрето и гарнираме със свежото колсло.