
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (без кост) | 600 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 8 ml ml | ||
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | ||
горчица горчица | 1 с.л. с.л. | ||
пушен червен пипер
пушен червен пипер (или сладък) | 1 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
сушен риган сушен риган | 1 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГрил стек с пюре от картофи и свежо колсло
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме леко с юмрук свинския врат. Поставяме го в дълбок съд и добавяме нарязаните скилидки чесън, маслиновото масло, горчицата и подправките. Овкусяваме със сол и черен пипер, разбъркваме добре, покриваме съда с фолио и оставяме за минимум десет часа в хладилник. Печем на грил или на грил тиган от всяка страна до достигане на желаната степен на опичане.
Пюрето приготвяме, като обелваме и измиваме картофите и морковите. Режем ги на малки парчета, сваряваме и ги отцеждаме. Пасираме зеленчуците, слагаме ги на слаб огън и при непрестанно бъркане добавяме сметаната и маслото. Овкусяваме със сол и пипер. След като свалим пюрето от котлона, добавяме ситно нарязания лук. Накрая приготвяме колслото, като в голяма купа смесваме майонезата, киселото мляко, заквасената сметана, горчицата, маслиновото масло и оцета. Объркваме добре и добавяме червеното и бялото зеле, нарязани на тънки ленти. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Как да сервираме:
Сервираме стека върху пюрето и гарнираме със свежото колсло.