Верига от любими рецепти
Картофи в бекон с дип от яйца и подправки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф
(по ок. 50 g всеки)
1,2 kg kg
бекон бекон
(нарязан)
120 g g
маслиново масло маслиново масло
(за формата)
месен бульон месен бульон600 ml ml
яйца яйце4
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
див лук див лук0,5 връзка връзка
кресон кресон1 опаковки опаковка
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Картофи в бекон с дип от яйца и подправки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(10)

Начин на приготвяне

1. Обели и измий картофите. Разрежи на две резените бекон. Увий всеки картоф в бекон и ги нареди в намазнена форма за печене. Подправи със сол и черен пипер и залей с горещ бульон.

2. Печи 45 - 55 min в предварително загрята на 180°C фурна, като заливаш картофите от време на време с бульон от формата.

3. В това време свари яйцата за около 10 min във вряща вода. Излей я и ги залей със студена, обели ги и ги накълцай. Наситни подправките и ги смеси с яйцата и сметаната. Овкуси със сол и черен пипер и сервирай към картофите.

Съвет: Ако картофите са по-едри, нарежи ги на две или на четири, за да не останат сурови.