
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи
картоф (по ок. 50 g всеки) | 1,2 kg kg | ||
бекон
бекон (нарязан) | 120 g g | ||
маслиново масло
маслиново масло (за формата) | |||
месен бульон месен бульон | 600 ml ml | ||
яйца яйце | 4 | ||
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | ||
див лук див лук | 0,5 връзка връзка | ||
кресон кресон | 1 опаковки опаковка | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофи в бекон с дип от яйца и подправки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и измий картофите. Разрежи на две резените бекон. Увий всеки картоф в бекон и ги нареди в намазнена форма за печене. Подправи със сол и черен пипер и залей с горещ бульон.
2. Печи 45 - 55 min в предварително загрята на 180°C фурна, като заливаш картофите от време на време с бульон от формата.
3. В това време свари яйцата за около 10 min във вряща вода. Излей я и ги залей със студена, обели ги и ги накълцай. Наситни подправките и ги смеси с яйцата и сметаната. Овкуси със сол и черен пипер и сервирай към картофите.
Съвет: Ако картофите са по-едри, нарежи ги на две или на четири, за да не останат сурови.