Верига от любими рецепти
Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от ягоди, поднесена с пресни ягоди и боровинки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

обикновени бисквити обикновени бисквити350 g g
сладкарска сметана сладкарска сметана300 ml ml
маскарпоне маскарпоне600 g g
сладко от ягоди сладко от ягоди500 g g
мента мента
(прясна)
5 g g
лимонов сок лимонов сок20 ml ml
лимони лимон
(ползваме кората)
1 бр. бр.
портокали портокал
(ползваме кората)
1 бр. бр.
ягоди ягода250 g g
боровинки боровинка250 g g
лешници лешник
(печени)
100 g g
кленов сироп кленов сироп5 ml ml

Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от ягоди, поднесена с пресни ягоди и боровинки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(326)

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите в голяма купа. 

Отделно разбиваме сметаната с малко сок от лимон до получаването на пухкав крем. Добавяме маскарпонето, настърганите кори на лимона и портокала, ментата, кленовия сироп и натрошените печени лешници. Смесваме бисквитите с готовата смес.

Редим във форма с подвижно дъно, като редуваме слой от бисквитената смес със слой сладко и заглаждаме.

Готовата торта слагаме в хладилник да стегне за едно денонощие.

След като отделим тортата от формата, намазваме със сладкото отгоре и декорираме с пресните плодове.