
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБисквитена торта с маскарпоне и сладко от ягоди, поднесена с пресни ягоди и боровинки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите в голяма купа.
Отделно разбиваме сметаната с малко сок от лимон до получаването на пухкав крем. Добавяме маскарпонето, настърганите кори на лимона и портокала, ментата, кленовия сироп и натрошените печени лешници. Смесваме бисквитите с готовата смес.
Редим във форма с подвижно дъно, като редуваме слой от бисквитената смес със слой сладко и заглаждаме.
Готовата торта слагаме в хладилник да стегне за едно денонощие.
След като отделим тортата от формата, намазваме със сладкото отгоре и декорираме с пресните плодове.