Верига от любими рецепти
Мак енд чийз със скариди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

макарони макарон250 g g
сол сол1 - 2 с.л. с.л.
скариди скарида400 g g

За соса

масло масло30 g g
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
брашно брашно2 с.л. с.л.
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
чедър чедър250 g g
кашкавал кашкавал150 g g
горчица горчица
(по желание)
1 - 2 ч.л. ч.л.

Мак енд чийз със скариди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(24)

Начин на приготвяне

Слагаме маслото в малка тенджера на умерена степен на котлона и добавяме ситно нарязания чесън. Запържваме за 20 – 30 sec. Прибавяме брашното, разбъркваме и готвим за още 20 – 30 sec. Сипваме прясното мляко наведнъж и бъркаме енергично, докато сосът се сгъсти. Изключваме котлона, добавяме горчицата и 2/3 от настърганите чедър и кашкавал. Бъркаме, докато напълно се разтопят.

Сваряваме макароните в добре подсолена вода и ги отцеждаме. Преместваме ги в малка тавичка, заедно със соса и разбъркваме, за да се разпредели равномерно. Почистваме скаридите, накъсваме ги на малки парченца и ги добавяме към макароните. Поръсваме отгоре с останалите чедър и кашкавал. Може да поръсим и с панко или галета за постигане на по-хрупкава коричка.

Изпичаме във фурна на 230° C, докато се получи приятен загар.

Ястието сервираме горещо, докато кашкавалът още се тегли на конци.

Купи в Lidl

Кашкавал БДСКашкавал БДС
Кашкавал БДС
29.04 - 04.05
-33%
10,49
6,99лв.
Верея чудно Прясно млякоВерея чудно Прясно мляко
Верея чудно Прясно мляко
02.05 - 04.05
-25%
3,59
2,69лв.