Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Мак енд чийз със скариди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме маслото в малка тенджера на умерена степен на котлона и добавяме ситно нарязания чесън. Запържваме за 20 – 30 sec. Прибавяме брашното, разбъркваме и готвим за още 20 – 30 sec. Сипваме прясното мляко наведнъж и бъркаме енергично, докато сосът се сгъсти. Изключваме котлона, добавяме горчицата и 2/3 от настърганите чедър и кашкавал. Бъркаме, докато напълно се разтопят.
Сваряваме макароните в добре подсолена вода и ги отцеждаме. Преместваме ги в малка тавичка, заедно със соса и разбъркваме, за да се разпредели равномерно. Почистваме скаридите, накъсваме ги на малки парченца и ги добавяме към макароните. Поръсваме отгоре с останалите чедър и кашкавал. Може да поръсим и с панко или галета за постигане на по-хрупкава коричка.
Изпичаме във фурна на 230° C, докато се получи приятен загар.
Ястието сервираме горещо, докато кашкавалът още се тегли на конци.