Верига от любими рецепти
Мариновани пилешки крилца със сотирани картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешки крила пилешки крила700 g g
мед мед2 - 3 с.л. с.л.
соев сос соев сос100 ml ml
чесън чесън4 скилидки скилидка
картофи картоф600 - 700 g g
олио олио400 ml ml
краве масло краве масло80 g g
копър копър1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.

Мариновани пилешки крилца със сотирани картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(82)

Начин на приготвяне

Измиваме добре крилата и ги почистваме, ако е нужно. Поставяме ги в дълбок съд и подправяме със сол и черен пипер. Слагаме 2 скилидки пресован чесън, 50 ml олио, 30 ml соев сос и червения пипер и объркваме добре, за да се овкусят. Оставяме ги в хладилник за няколко часа.

Картофите обелваме, нарязваме на тънки шайби и пържим до готовност в около 300 ml загрято олио, след което ги отцеждаме върху кухненска хартия. В отделен тиган загряваме маслото и за 2 - 3 min сотираме изпържените картофи. Объркваме ги добре в мазнината и ги поръсваме със ситно нарязания копър.Меда, соевия сос, остатъка от олиото и другите 2 скилидки чесън, които също пресоваме, слагаме в касерол да заврат на котлона и малко да се редуцират. Оставяме готовия сос да изстине.

Изпичаме на грил маринованите крилца за по няколко минути от всяка страна. Щом са готови, ги поливаме с няколко супени лъжици от соса.

Как да сервираме
Поднасяме крилцата върху сотираните картофи и ги поливаме допълнително с приготвения соев сос.