
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешки крила пилешки крила | 700 g g | ||
мед мед | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
соев сос соев сос | 100 ml ml | ||
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | ||
картофи картоф | 600 - 700 g g | ||
олио олио | 400 ml ml | ||
краве масло краве масло | 80 g g | ||
копър копър | 1 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМариновани пилешки крилца със сотирани картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме добре крилата и ги почистваме, ако е нужно. Поставяме ги в дълбок съд и подправяме със сол и черен пипер. Слагаме 2 скилидки пресован чесън, 50 ml олио, 30 ml соев сос и червения пипер и объркваме добре, за да се овкусят. Оставяме ги в хладилник за няколко часа.
Картофите обелваме, нарязваме на тънки шайби и пържим до готовност в около 300 ml загрято олио, след което ги отцеждаме върху кухненска хартия. В отделен тиган загряваме маслото и за 2 - 3 min сотираме изпържените картофи. Объркваме ги добре в мазнината и ги поръсваме със ситно нарязания копър.Меда, соевия сос, остатъка от олиото и другите 2 скилидки чесън, които също пресоваме, слагаме в касерол да заврат на котлона и малко да се редуцират. Оставяме готовия сос да изстине.
Изпичаме на грил маринованите крилца за по няколко минути от всяка страна. Щом са готови, ги поливаме с няколко супени лъжици от соса.
Как да сервираме
Поднасяме крилцата върху сотираните картофи и ги поливаме допълнително с приготвения соев сос.