Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешки крила пилешки крила | 500 g g | |
брашно брашно | 100 g g | |
сол сол | 1 ч.л. ч.л. | |
черен пипер черен пипер | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
чесън на прах чесън на прах | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
олио олио | 1 - 2 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешки крилца с хрупкави картофи или чипс в еър фрайър
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме крилцата през сгъвките на кокалчетата и ги овалваме в брашното, предварително смесено с подправките. Изпичаме ги в air fryer на ниска температура 120° C за 20 min. Изваждаме ги и ги оставяме да си починат от 5 до 30 min, след което ги изпичаме за още 6-8 min, този път на висока температура, 210° C.
Междувременно обелваме и нарязваме картофите на едри парчета и ги бланшираме за 6-7 min в леко къкреща вода, в която сме добавили сол и сода бикарбонат. Оставяме ги да се охладят и изсъхнат в хладилник или ги изпичаме директно за 20-25 min в air fryer на 210° C, докато получат наситен златист цвят и станат изключително хрупкави.
Разтопяваме маслото за соса с чесъна в малка тенджера или тиган. Добавяме чили или барбекю сос, разбъркваме и овалваме крилцата с него.