Верига от любими рецепти
Пилешки крилца с хрупкави картофи или чипс в еър фрайър

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

пилешки крила пилешки крила500 g g
брашно брашно100 g g
сол сол1 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер1 - 2 ч.л. ч.л.
чесън на прах чесън на прах1 - 2 ч.л. ч.л.
олио олио1 - 2 с.л. с.л.

За соса

масло масло1 - 2 с.л. с.л.
чесън чесън0,5 скилидки скилидка
чили чили
(или барбекю сос)
3 - 4 с.л. с.л.

За чипса/печените картофи

картофи картоф400 g g
сода сода1 ч.л. ч.л.
олио олио2 - 3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешки крилца с хрупкави картофи или чипс в еър фрайър

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(144)

Начин на приготвяне

Нарязваме крилцата през сгъвките на кокалчетата и ги овалваме в брашното, предварително смесено с подправките. Изпичаме ги в air fryer на ниска температура 120° C за 20 min. Изваждаме ги и ги оставяме да си починат от 5 до 30 min, след което ги изпичаме за още 6-8 min, този път на висока температура, 210° C. 

Междувременно обелваме и нарязваме картофите на едри парчета и ги бланшираме за 6-7 min в леко къкреща вода, в която сме добавили сол и сода бикарбонат. Оставяме ги да се охладят и изсъхнат в хладилник или ги изпичаме директно за 20-25 min в air fryer на 210° C, докато получат наситен златист цвят и станат изключително хрупкави. 

Разтопяваме маслото за соса с чесъна в малка тенджера или тиган. Добавяме чили или барбекю сос, разбъркваме и овалваме крилцата с него.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.
Пресни картофиПресни картофи
Пресни картофи
15.04 - 21.04
ТОП ЦЕНА
1,39лв.