Верига от любими рецепти
Свински ребра, мариновани със свежо колсло и медено-горчичен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински ребра свински ребра
(мариновани)
1 опаковки опаковка
червено зеле червено зеле250 g g
зеле зеле250 g g
моркови морков2
майонеза майонеза150 g g
заквасена сметана заквасена сметана150 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
босилек босилек1 стръка стрък
лимони лимон
(кора и сок)
1
горчица горчица4 с.л. с.л.
мед мед
(полифлорен)
2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински ребра, мариновани със свежо колсло и медено-горчичен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(14)

Начин на приготвяне

1. Нарежи червеното и бялото зеле на тънки ивици и прибави към тях настърганите на ренде моркови. Овкуси ги с кората и сока от лимона, с маслиново масло, сол и черен пипер.

2. Добави заквасената сметана и майонезата и разбъркай хубаво. Ситно нарязаният пресен босилек ще придаде на салатата ти още по-добър вкус.

3. За соса към ребрата смеси меда с горчицата. Разбъркай ги хубаво, подправи със сол и черен пипер и отново разбъркай.

4. Приготви ребрата на грила и ги сервирай със соса и салатата към тях. Добър апетит!