Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За пилето
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПалачинки с пиле „Жулиен“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно гъбите, лука, чесъна и киселите краставички, а пилешкото филе на тънки жулиени. Овкусяваме месото със сол и пипер.
Запържваме жулиените в тиган с олио на висока температура, докато получат приятен златист цвят от едната страна за 2 – 4 min и за 1 – 2 min от другата.
Вадим пилето от тигана и на негово място слагаме гъбите. Готвим на средна степен на котлона, докато водата им се изпари. След това добавяме лука и чесъна, овкусяваме със сол и черен пипер и продължаваме готвенето, докато лукът омекне и стане прозрачен. Изключваме котлона, добавяме готварската сметана и топеното сирене и разбъркваме до пълното им разтопяване. Добавяме пилето и киселите краставички, разбъркваме добре и оставяме настрана да изстине.
Пресяваме сухите съставки за палачинките и смесваме с 1/3 от прясното млякото. Добавяме яйцата и разбъркваме. Количеството на яйцата е по-голямо в сравнение със стандартна рецепта, но това позволява да се получат много по-тънки и крехки палачинки. Добавяме останалото мляко и разбъркваме добре.
В тиган с няколко капки олио изпичаме палачинките на висока температура за 1 min от едната страна и 30 sec от другата.
Слагамe от пилето „Жулиен“ на всяка палачинка и навиваме на стегнато руло. Нареждаме палачинките в тавичка и поръсваме обилно с настърган кашкавал.
Печем във фурна на 220° C за 10 – 20 min, докато се получи златист цвят. Сервираме топло в компанията на любимо питие.