Верига от любими рецепти
Палачинки с пиле „Жулиен“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

За пилето

пилешко филе пилешко филе600 g g
олио олио2 - 3 с.л. с.л.
гъби гъби500 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
кисели краставички кисела краставичка100 g g
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
топено сирене топено сирене100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

За палачинките

брашно брашно75 g g
яйца яйце3 бр. бр.
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
сол сол0,5 ч.л. ч.л.
захар захар0,5 ч.л. ч.л.

За запичането

кашкавал кашкавал250 g g

Палачинки с пиле „Жулиен“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(19)

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно гъбите, лука, чесъна и киселите краставички, а пилешкото филе на тънки жулиени. Овкусяваме месото със сол и пипер.

Запържваме жулиените в тиган с олио на висока температура, докато получат приятен златист цвят от едната страна за 2 – 4 min и за 1 – 2 min от другата. 

Вадим пилето от тигана и на негово място слагаме гъбите. Готвим на средна степен на котлона, докато водата им се изпари. След това добавяме лука и чесъна, овкусяваме със сол и черен пипер и продължаваме готвенето, докато лукът омекне и стане прозрачен.  Изключваме котлона, добавяме готварската сметана и топеното сирене и разбъркваме до пълното им разтопяване. Добавяме пилето и киселите краставички, разбъркваме добре и оставяме настрана да изстине.

Пресяваме сухите съставки за палачинките и смесваме с 1/3 от прясното млякото. Добавяме яйцата и разбъркваме. Количеството на яйцата е по-голямо в сравнение със стандартна рецепта, но това позволява да се получат много по-тънки и крехки палачинки. Добавяме останалото мляко и разбъркваме добре.
В тиган с няколко капки олио изпичаме палачинките на висока температура за 1 min от едната страна и 30 sec от другата. 

Слагамe от пилето „Жулиен“ на всяка палачинка и навиваме на стегнато руло. Нареждаме палачинките в тавичка и поръсваме обилно с настърган кашкавал.

Печем във фурна на 220° C за 10 – 20 min, докато се получи златист цвят. Сервираме топло в компанията на любимо питие.

Купи в Lidl

Кашкавал от краве мляко XXLКашкавал от краве мляко XXL
Кашкавал от краве мляко XXL
25.04 - 28.04
24% ПО-ЕВТИНО
19,99лв.
Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.