Верига от любими рецепти
Хотдог с карначета, кисели краставички и медена горчица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

карначета карначета800 g g
питки за хотдог питка за хотдог4 - 5 бр. бр.
лук лук0,5 глави глава

За краставичките

кисели краставички кисела краставичка1 буркана буркан
копър копър2 - 3 стръка стрък
захар захар1 ч.л. ч.л.
чили чили1 ч.л. ч.л.
горчица горчица1 ч.л. ч.л.
чесън чесън1 скилидки скилидка

За соса

горчица горчица3 с.л. с.л.
мед мед2 с.л. с.л.

Хотдог с карначета, кисели краставички и медена горчица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно киселите краставички и копъра, а чесъна го намачкваме. Добавяме към тях захарта, чилито и горчицата и ги оставяме да престоят за 10 – 15 min.

Приготвяме соса, като разбъркваме горчицата и меда. Ако горчицата е по-остра, може да добавим повече мед или малко олио.

Оформяме карначетата на парчета с дължината на питките и изпичаме до готовност. Питките за хотдог също запичаме до получаването на златист цвят. Върху омекналите хлебчета слагаме от соса, поставяме карначето и посипваме с киселите краставички. Хотдогът сервираме горещ, в компанията на любима разхлаждаща напитка.