« Назад

Картофи в бекон с дип от яйца и подправки

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Картофи в бекон с дип от яйца и подправки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 - 70 min

1. Обели и измий картофите. Разрежи на две резените бекон. Увий всеки картоф в бекон и ги нареди в намазнена форма за печене. Подправи със сол и черен пипер и залей с горещ бульон.

2. Печи 45 – 55 min в предварително загрята на 180°C фурна, като заливаш картофите от време на време с бульон от формата.

3.  В това време свари яйцата за около 10 min във вряща вода. Излей я и ги залей със студена, обели ги и ги накълцай. Наситни подправките и ги смеси с яйцата и сметаната. Овкуси със сол и черен пипер и сервирай към картофите.

 

Съвет: Ако картофите са по-едри, нарежи ги на две или на четири, за да не останат сурови.