Верига от любими рецепти
Бавно печени ребра, поднесени с разядка от катък с печени чушки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

свински ребра свински ребра1 kg kg
сладко с люти чушки сладко с люти чушки1 буркана буркан
ябълков оцет ябълков оцет50 ml ml
горчица горчица1 - 2 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

За катъка:

чушки чушка
(печени)
1 буркана буркан
кисело мляко кисело мляко
(цедено, със сирене)
400 - 600 g g
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
копър копър2 - 3 стръка стрък
горчица горчица1 ч.л. ч.л.

Бавно печени ребра, поднесени с разядка от катък с печени чушки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

6:00 h
(122)

Начин на приготвяне

Отстраняваме ципата от долната част на ребрата. Овкусяваме ги със сол и пипер и по възможност оставяме да се мариноват за около 4 до 24 h.

Изпичаме ги на 140° C зa около 4-5 h, като на половината време ги увивамe в хартия и фолио за печене и ги връщаме да се допекат.

Междувременно приготвяме глазурата, като смесвам сладкото, оцета и горчицата. Приготвяме разядката, като нарязваме печените чушки, намачкваме чесъна с малко сол на фина паста, нарязваме и копъра ситно. Смесваме всички съставки за разядката и разбъркваме.

Изваждаме ребрата от фурната и ги оставяме да си починат, както са опаковани, за поне 30 min.

Намазваме ребрата с глазурата и ги запичаме на силно загрята фурна на 230-250° C с вентилатор за 5-10 min, докато глазурата леко се запече. Поднасяме горещите ребра с разядката.

Купи в Lidl

Краве кисело мляко БДС XXLКраве кисело мляко БДС XXL
Краве кисело мляко БДС XXL
19.02 - 25.02
25% БЕЗПЛАТНО
1,35лв.