« Назад

Печени френски сирена с конфит от ягоди

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Печени френски сирена с конфит от ягоди
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Намазваме корите за баница обилно с масло и увиваме всяко сирене в два слепени един за друг листа, така че да се получи своеобразен пакет. Печем сирената в предварително загрята на 180°С фурна около 10 минути, докато корите хванат златист загар.
През това време слагаме ягодите и захарта в касерол на котлона на среден огън и ги оставяме да се варят до получаването на гъст конфитюр, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме с черен пипер, за да придадем пикантен вкус на конфита.
Поднасяме изпечените в кори сирена върху дървена дъска, поляти с ягодовия конфит.