
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
сирене бурата сирене бурата | 500 g g | |
патладжан патладжан | 1 бр. бр. | |
тиквички тиквичка | 1 бр. бр. | |
чушки чушка | 1 бр. бр. | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
ябълки ябълка | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
лимонов сок лимонов сок | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
чили олио чили олио | ||
босилек босилек | ||
пармезан
пармезан (Пармиджано Реджано) | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата с бурата и гриловани зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме грил или грил тиган на средна до висока температура.
Поставяме почистените и нарязани зеленчуци и ябълката в голяма купа. Заливаме с маслиновото масло и лимоновия сок. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре, за да се мариноват зеленчуците и ябълката.
Поставяме маринованите зеленчуци и ябълката на грила и печем около 5 – 7 min от всяка страна, докато омекнат. Обръщаме ги редовно, за да осигурим равномерно печене.
Отстраняваме печените зеленчуци и ябълката от грила и оставяме да изстинат.
Поставяме буратата върху чиния за сервиране и леко я разрязваме с нож. Подреждаме зеленчуците около нея. Поръсваме буратата със сол и черен пипер и гарнираме с пресен босилек.
Поднасяме с прясна багета или препечен хляб с чили олио.