Верига от любими рецепти
Салата с бурата и гриловани зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сирене бурата сирене бурата500 g g
патладжан патладжан1 бр. бр.
тиквички тиквичка1 бр. бр.
чушки чушка1 бр. бр.
червен лук червен лук1 глави глава
ябълки ябълка1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
лимонов сок лимонов сок100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
чили олио чили олио
босилек босилек
пармезан пармезан
(Пармиджано Реджано)
200 g g

Салата с бурата и гриловани зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(25)

Начин на приготвяне

Загряваме грил или грил тиган на средна до висока температура.
Поставяме почистените и нарязани зеленчуци и ябълката в голяма купа. Заливаме с маслиновото масло и лимоновия сок. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре, за да се мариноват зеленчуците и ябълката.
Поставяме маринованите зеленчуци и ябълката на грила и печем около 5 – 7 min от всяка страна, докато омекнат. Обръщаме ги редовно, за да осигурим равномерно печене.
Отстраняваме печените зеленчуци и ябълката от грила и оставяме да изстинат.
Поставяме буратата върху чиния за сервиране и леко я разрязваме с нож. Подреждаме зеленчуците около нея. Поръсваме буратата със сол и черен пипер и гарнираме с пресен босилек.
Поднасяме с прясна багета или препечен хляб с чили олио.

Купи в Lidl

ТивкичкиТивкички
Тивкички
22.04 - 28.04
-20%
2,49
1,99лв.