
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Печени френски сирена с конфит от ягоди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Намазваме корите за баница обилно с масло и увиваме всяко сирене в два слепени един за друг листа, така че да се получи своеобразен пакет. Печем сирената в предварително загрята на 180°С фурна около 10 минути, докато корите хванат златист загар.През това време слагаме ягодите и захарта в касерол на котлона на среден огън и ги оставяме да се варят до получаването на гъст конфитюр, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме с черен пипер, за да придадем пикантен вкус на конфита.Поднасяме изпечените в кори сирена върху дървена дъска, поляти с ягодовия конфит.