Верига от любими рецепти
Печени френски сирена с конфит от ягоди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

камамбер камамбер250 g g
бри бри250 g g
точени кори точени кори4 бр. бр.
краве масло краве масло100 g g
ягоди ягода250 g g
захар захар50 g g
черен пипер черен пипер

Печени френски сирена с конфит от ягоди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(14)

Начин на приготвяне

Намазваме корите за баница обилно с масло и увиваме всяко сирене в два слепени един за друг листа, така че да се получи своеобразен пакет. Печем сирената в предварително загрята на 180°С фурна около 10 минути, докато корите хванат златист загар.През това време слагаме ягодите и захарта в касерол на котлона на среден огън и ги оставяме да се варят до получаването на гъст конфитюр, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме с черен пипер, за да придадем пикантен вкус на конфита.Поднасяме изпечените в кори сирена върху дървена дъска, поляти с ягодовия конфит.