Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 500 g g | |
грах грах | 500 g g | |
булгур булгур | 100 g g | |
моркови морков | 100 g g | |
доматено пюре доматено пюре | 50 g g | |
лук лук | 100 g g | |
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | |
дафинов лист дафинов лист | 4 бр. бр. | |
сол сол | 10 g g | |
червен пипер червен пипер | 10 g g | |
черен пипер черен пипер | 10 g g | |
брашно брашно | 10 g g | |
олио олио | 20 ml ml | |
листа от целина листа от целина | 10 g g | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПостна яхния с картофи, грах и булгур
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на едро лука и морковите. В дълбока тенджера ги задушаваме. Добавяме доматеното пюре, брашно и червен пипер и внимаваме да не загори. Веднага бавно наливаме зеленчуковия бульон и добавяме дафинов лист. Овкусяваме със сол и черен пипер. Прибавяме булгура, граха и ситно нарязан магданоз към останалите зеленчуци и готвим за около 5 – 10 min.
Нарязваме картофите на едри кубчета и прехвърляме всичко в тава. Добавяме половината от ситно нарязаните листа от целина. Покриваме с метално фолио и готвим за 20 min на 200° C.
Сервираме със ситно нарязани листа от целина. Идеалното допълнение към тази яхния е хрупкаво хлебче от Фурната на Lidl.