Верига от любими рецепти
Постна яхния с картофи, грах и булгур

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

картофи картоф500 g g
грах грах500 g g
булгур булгур100 g g
моркови морков100 g g
доматено пюре доматено пюре50 g g
лук лук100 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
дафинов лист дафинов лист4 бр. бр.
сол сол10 g g
червен пипер червен пипер10 g g
черен пипер черен пипер10 g g
брашно брашно10 g g
олио олио20 ml ml
листа от целина листа от целина10 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l

Постна яхния с картофи, грах и булгур

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(52)

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на едро лука и морковите. В дълбока тенджера ги задушаваме. Добавяме доматеното пюре, брашно и червен пипер и внимаваме да не загори. Веднага бавно наливаме зеленчуковия бульон и добавяме дафинов лист. Овкусяваме със сол и черен пипер. Прибавяме булгура, граха и ситно нарязан магданоз към останалите зеленчуци и готвим за около 5 – 10 min. 

Нарязваме картофите на едри кубчета и прехвърляме всичко в тава. Добавяме половината от ситно нарязаните листа от целина. Покриваме с метално фолио и готвим за 20 min на 200° C.

Сервираме със ситно нарязани листа от целина. Идеалното допълнение към тази яхния е хрупкаво хлебче от Фурната на Lidl.