
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешки стекове телешки стек | 2 бр. бр. | ||
чери домати чери домат | 150 g g | ||
царевица царевица | 2 бр. бр. | ||
салата романа салата романа | 350 g g | ||
нектарини нектарина | 3 бр. бр. | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 50 ml ml | ||
дижонска горчица дижонска горчица | 2 с.л. с.л. | ||
пармезан пармезан | 50 g g | ||
кленов сироп кленов сироп | 2 с.л. с.л. | ||
олио олио | 6 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата с телешко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и разполовяваме доматите. Почистваме салатата и я нарязваме на едри парчета. Обелваме нектарините и ги разрязваме на половинки, след което махаме костилките и режем нектарините на полумесеци.
Измиваме магданоза, подсушаваме и го нарязваме на ситно. Обелваме лука и го нарязваме на фини ивици.
Запържваме царевицата цяла в загрят тиган с 1 супена лъжица олио до златисто кафяво. Изваждаме я и отделяме зърната от кочана.
Смачкваме скилидката чесън, така че люспата да се отвори. Подсушаваме месото.
Загряваме 2 супени лъжици олио в тиган и запържваме месото за около 3 min от всяка страна. Добавяме чесъна и завършваме готвенето в предварително загрята фурна на 120° C. Месото е готово при температура в сърцевината от 57° C, след което го изваждаме и оставяме настрана.
За дресинга смесваме горчицата, соковете от месото, 3 супени лъжици олио, оцет и кленов сироп. Подправяме със сол и черен пипер.
Смесваме готовите съставки за салатата с дресинга и подреждаме в чиния. Нарязваме месото на ивици, подреждаме отгоре салатата и поръсваме с пармезан.