Верига от любими рецепти
Салата с телешко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешки стекове телешки стек2 бр. бр.
чери домати чери домат150 g g
царевица царевица2 бр. бр.
салата романа салата романа350 g g
нектарини нектарина3 бр. бр.
магданоз магданоз1 връзка връзка
червен лук червен лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
балсамов оцет балсамов оцет50 ml ml
дижонска горчица дижонска горчица2 с.л. с.л.
пармезан пармезан50 g g
кленов сироп кленов сироп2 с.л. с.л.
олио олио6 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Салата с телешко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Измиваме и разполовяваме доматите. Почистваме салатата и я нарязваме на едри парчета. Обелваме нектарините и ги разрязваме на половинки, след което махаме костилките и режем нектарините на полумесеци. 
Измиваме магданоза, подсушаваме и го нарязваме на ситно. Обелваме лука и го нарязваме на фини ивици. 
Запържваме царевицата цяла в загрят тиган с 1 супена лъжица олио до златисто кафяво. Изваждаме я и отделяме зърната от кочана. 
Смачкваме скилидката чесън, така че люспата да се отвори. Подсушаваме месото. 
Загряваме 2 супени лъжици олио в тиган и запържваме месото за около 3 min от всяка страна. Добавяме чесъна и завършваме готвенето в предварително загрята фурна на 120° C. Месото е готово при температура в сърцевината от 57° C, след което го изваждаме и оставяме настрана.
За дресинга смесваме горчицата, соковете от месото, 3 супени лъжици олио, оцет и кленов сироп. Подправяме със сол и черен пипер.
Смесваме готовите съставки за салатата с дресинга и подреждаме в чиния. Нарязваме месото на ивици, подреждаме отгоре салатата и поръсваме с пармезан.