Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
брезаола брезаола | 12 слайса слайс | |
круши круша | 2 бр. бр. | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 50 g g | |
олио олио | 125 ml ml | |
маслиново масло маслиново масло | ||
лимонов сок лимонов сок | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
зелена салата зелена салата |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБрезаола с гриловани круши и чипс от Грана Падано
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Настъргваме сиренето на ситно. Загряваме тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона. Сипваме няколко капки маслиново масло и разпределяме Грана Падано равномерно на малки купчинки. Оставяме сиренето да се разтопи и да хване златиста коричка, докато стане хрупкаво. Трябва да бъдем много внимателни да не загори. Изваждаме парчетата чипс и ги оставяме да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия.
Разполовяваме крушите и почистваме сърцевината. Нарязваме ги на ленти и ги запичаме на грил или грил тиган с маслиново масло на среден огън, докато леко се карамелизират за 3 – 4 min от всяка страна. Крушите трябва да запазят своята хрупкавост. Овкусяваме със сол, черен пипер и добавяме още 2 с.л. маслиново масло.
Измиваме зелената салата и сме готови да сервираме.
Поставяме по 3 слайса брезаола в чиния. Разпределяме грилованата круша и зелената салата. Гарнираме с парченца чипс от Грана Падано. Овкусяваме с маслиново масло, сол и черен пипер на вкус.