Верига от любими рецепти
Брезаола с гриловани круши и чипс от Грана Падано

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брезаола брезаола12 слайса слайс
круши круша2 бр. бр.
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“50 g g
олио олио125 ml ml
маслиново масло маслиново масло
лимонов сок лимонов сок
сол сол
черен пипер черен пипер
зелена салата зелена салата

Брезаола с гриловани круши и чипс от Грана Падано

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(5)

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето на ситно. Загряваме тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона. Сипваме няколко капки маслиново масло и разпределяме Грана Падано равномерно на малки купчинки. Оставяме сиренето да се разтопи и да хване златиста коричка, докато стане хрупкаво. Трябва да бъдем много внимателни да не загори. Изваждаме парчетата чипс и ги оставяме да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия. 

Разполовяваме крушите и почистваме сърцевината. Нарязваме ги на ленти и ги запичаме на грил или грил тиган с маслиново масло на среден огън, докато леко се карамелизират за 3 – 4 min от всяка страна. Крушите трябва да запазят своята хрупкавост. Овкусяваме със сол, черен пипер и добавяме още 2 с.л. маслиново масло.  

Измиваме зелената салата и сме готови да сервираме.

Поставяме по 3 слайса брезаола в чиния. Разпределяме грилованата круша и зелената салата. Гарнираме с парченца чипс от Грана Падано. Овкусяваме с маслиново масло, сол и черен пипер на вкус.