Верига от любими рецепти
Свежа салата с патешко и плодове

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

патешко филе патешко филе300 g g
краве масло краве масло30 g g
зелена салата зелена салата1
радичио радичио1
салата Айсберг салата Айсберг1
пъпеш пъпеш1
чери домати чери домат6 - 7
зелени чушки зелена чушка1
червени чушки червена чушка1
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“40 g g
ягоди ягода4
лимони лимон0,25
маслиново масло маслиново масло20 ml ml
чесън чесън1 скилидки скилидка
балсамов оцет балсамов оцет20 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свежа салата с патешко и плодове

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Първо приготвяме соса, като поставяме маслиновото масло, балсамовия оцет, изцедения лимон и чесъна в блендер и разбиваме. В дълбока купа накъсваме салатите, нарязваме чери доматите на половинки, а чушките - на жулиени, и объркваме с готовия сос. В много добре загрят сух тиган запечатваме патешкото филе, на което предварително сме прорязали кожата на ромбчета. Първо го поставяме от страната с кожата, за да се получи хрупкава коричка. След това го обръщаме от другата страна и го пържим до готовност. Допичаме го за 10 min в предварително загрята на 180°С фурна. След като го извадим от фурната, го нарязваме на жулиени. Ако желаем да бъде по-добре изпечено, го запечатваме за 2 - 3 min взагрят тиган с малко масло.

Как да сервираме:
Салатата поставяме в чиния, отстрани подреждаме ивичките патешко филе и гондолата отпъпеш с разрязана ягода върху нея. Украсяваме с „Грана Падано“ и поднасяме със совиньон блан.

Купи в Lidl

Български ягоди Български ягоди
Български ягоди
12.06 - 18.06
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.