Верига от любими рецепти
Супа от моркови и джинджифил с чипс от пармезан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

моркови морков750 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
джинджифил джинджифил20 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон
(или пилешки)
500 ml ml
готварска сметана готварска сметана150 ml ml
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
кориандър кориандър2 - 3 листа лист
сусам сусам
пармезан пармезан
(Пармиджано Реджано)
200 g g

Супа от моркови и джинджифил с чипс от пармезан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(54)

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме морковите. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера. Задушаваме нарязаните лук, чесън и джинджифил, докато поомекнат.
Добавяме морковите и ги задушаваме от още 5 min.
Добавяме зеленчуковия бульон и оставяме да заври. Намаляваме котлона и оставяме супата да къкри около 20 min, докато морковите омекнат. Оставяме няколко варени резенчета морков за гарнитура.
Загряваме фурната на 200° C и застелваме тава с хартия за печене. Настъргваме пармезана и го разстиламе на малки купчинки върху хартията, като леко го притискаме. Поставяме тавата във фурната за 5 – 7 min, докато пармезанът се разтопи и стане златистокафяв. Оставяме чипса да се охлади, докато стане хрупкав.
След като морковите омекнат, пасираме супата до гладкост. Добавяме сметаната и подправяме със сол и черен пипер.
Сервираме супата в дълбоки чинии и гарнираме с парченца чипс от пармезан.
Украсяваме с кориандър и сусам по желание.

Купи в Lidl

МорковиМоркови
Моркови
25.04 - 28.04
-50%
2,99
1,49лв.