
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
моркови морков | 750 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
джинджифил джинджифил | 20 g g | |
зеленчуков бульон
зеленчуков бульон (или пилешки) | 500 ml ml | |
готварска сметана готварска сметана | 150 ml ml | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
кориандър кориандър | 2 - 3 листа лист | |
сусам сусам | ||
пармезан
пармезан (Пармиджано Реджано) | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа от моркови и джинджифил с чипс от пармезан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и нарязваме морковите. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера. Задушаваме нарязаните лук, чесън и джинджифил, докато поомекнат.
Добавяме морковите и ги задушаваме от още 5 min.
Добавяме зеленчуковия бульон и оставяме да заври. Намаляваме котлона и оставяме супата да къкри около 20 min, докато морковите омекнат. Оставяме няколко варени резенчета морков за гарнитура.
Загряваме фурната на 200° C и застелваме тава с хартия за печене. Настъргваме пармезана и го разстиламе на малки купчинки върху хартията, като леко го притискаме. Поставяме тавата във фурната за 5 – 7 min, докато пармезанът се разтопи и стане златистокафяв. Оставяме чипса да се охлади, докато стане хрупкав.
След като морковите омекнат, пасираме супата до гладкост. Добавяме сметаната и подправяме със сол и черен пипер.
Сервираме супата в дълбоки чинии и гарнираме с парченца чипс от пармезан.
Украсяваме с кориандър и сусам по желание.