
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЯйца с кресонов крем и хлебни ленти
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Отрежи кресона и го разбъркай с прясното зърнесто сирене и сметаната. Подправи със солта, черния пипер и кората от лимон.
2. Свари яйцата за 5 - 6 min във вряща вода, нека бъдат рохки. Докато се варят, нарежи всяка филия хляб на четири ленти и ги изпържи в горещо масло за ок.1 min от всяка страна.
3. Залей яйцата със студена вода, обели ги и ги разпредели в стъклени чаши по две. Направи им леки разрези, овкуси със солта и черния пипер и разпредели отгоре кресоновия крем. По желание добави 1 ч. л. хайвер от пъстърва. Сервирай с хлебните ленти за топене.
Интересно:
В Англия наричат хлебните ленти, които топят в яйцето за закуска, "soldiers" („войници“).