Верига от любими рецепти
Яйца с кресонов крем и хлебни ленти

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кресон кресон1 опаковки опаковка
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене150 g g
заквасена сметана заквасена сметана2 с.л. с.л.
лимони лимон
(настърганата кора)
1
яйца яйце8
хляб за тостер хляб за тостер4 филии филия
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
хайвер от пъстърва хайвер от пъстърва
(по желание)
4 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Яйца с кресонов крем и хлебни ленти

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Отрежи кресона и го разбъркай с прясното зърнесто сирене и сметаната. Подправи със солта, черния пипер и кората от лимон.

2. Свари яйцата за 5 - 6 min във вряща вода, нека бъдат рохки. Докато се варят, нарежи всяка филия хляб на четири ленти и ги изпържи в горещо масло за ок.1 min от всяка страна.

3. Залей яйцата със студена вода, обели ги и ги разпредели в стъклени чаши по две. Направи им леки разрези, овкуси със солта и черния пипер и разпредели отгоре кресоновия крем. По желание добави 1 ч. л. хайвер от пъстърва. Сервирай с хлебните ленти за топене.

Интересно:
В Англия наричат хлебните ленти, които топят в яйцето за закуска, "soldiers" („войници“).