« Назад

Бели шоколадови сърца

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Бели шоколадови сърца
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за съхнене

1. Накълцай на едро боровинките. Начупи или нарежи на малки парчета розовите листенца.

2. Накълцай на ситно кувертюра. Нарежи на кубчета кокосовото масло и го разтопи на гореща водна баня заедно с кувертюра, като бъркаш непрекъснато. Изсипи сместа в плик за замразяване и го затвори.

3. Отрежи малко ъгълче и шприцовай сърца (ок. 6 cm Ø) върху покрити с хартия за печене тави. За целта най-напред очертай контура и след това запълни вътрешността с кувертюра.

4. Наръси сърцата с боровинките, захарните сърчица и по желание с натрошените розови листенца. Остави ги да изсъхнат напълно на стайна температура.

5. Внимателно ги отдели от хартията за печене и ги опаковай в прозрачни пликчета. По желание можеш да насипеш вътре и допълнителни захарни сърчица. Затвори пликчетата с лепенка и съхранявай на сухо и хладно място.

 

Съвет: Ако шприцоването на сърцата те притеснява, можеш предварително да начертаеш върху хартията за печене контурите с помощта на формичка за сладки.