Верига от любими рецепти
Конфитюр от ревен със сушени смокини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ревен ревен1,1 kg kg
смокини смокиня100 g g
портокали портокал
(сока и настърганата кора от портокала)
1
желираща захар желираща захар500 g g
бяло вино бяло вино3 с.л. с.л.

Конфитюр от ревен със сушени смокини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Обели и почисти ревена, нарежи го на ситно и отмери 900 g. Нарежи на дребно смокините. Смеси във висока тенджера ревена, смокините, сока и кората от портокала и желиращата захар. Остави ги за 3 - 4 h, за да се смесят ароматите.

2. После сложи тенджерата на котлона и остави сместа да заври, като бъркаш от време на време. След като заври, остави за 4 min. да кипи при непрекъснато бъркане.

3. Добави виното и веднага налей конфитюра в чисти, изплакнати с гореща вода буркани до горния ръб. Затвори ги с капачки и ги остави да изстинат.