
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ревен ревен | 1,1 kg kg | ||
смокини смокиня | 100 g g | ||
портокали
портокал (сока и настърганата кора от портокала) | 1 | ||
желираща захар желираща захар | 500 g g | ||
бяло вино бяло вино | 3 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКонфитюр от ревен със сушени смокини
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и почисти ревена, нарежи го на ситно и отмери 900 g. Нарежи на дребно смокините. Смеси във висока тенджера ревена, смокините, сока и кората от портокала и желиращата захар. Остави ги за 3 - 4 h, за да се смесят ароматите.
2. После сложи тенджерата на котлона и остави сместа да заври, като бъркаш от време на време. След като заври, остави за 4 min. да кипи при непрекъснато бъркане.
3. Добави виното и веднага налей конфитюра в чисти, изплакнати с гореща вода буркани до горния ръб. Затвори ги с капачки и ги остави да изстинат.