« Назад

Чътни от мирабели и круши

сосове

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Чътни от мирабели и круши
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Обелваме лука и корена джинджифил и ги нарязваме, лука на ивици, а джинджифила на фини кубчета. Измиваме мирабелите и отстраняваме костилките. Обелваме крушите, отстраняваме семките, нарязваме ги заедно с мирабелите на кубчета. Начукваме на едро лютите чушки, плодовете от хвойна и бахара и ги слагаме във филтъра за чай. Кипваме всичко с 2 ч.л. сол и варим 3 – 5 min.
2. Добавяме 150 ml оцет и захар и варим 15 min под капак. След това махаме капака и варим още 20 – 25 min, като в началото разбъркваме от време на време, а към края често. Когато чътнито започне да се сгъстява, отстраняваме филтъра за чай с подправките и овкусяваме ястието с оцет, сол и евентуално лют червен пипер.
3. Разсипваме сместа веднага в чисти, изплакнати с гореща вода буркани, като пълним до ръба. Затваряме добре бурканите и ги оставяме да изстинат. Чътнито е вкусно с гриловани ястия, индийски ястия или с плато със сирена.

Чътни е вид индийско ястие, подобно на лютеница, но с различни плодове