
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бамя бамя | 1 kg kg | ||
белени домати
белен домат (от консерва) | 1,5 kg kg | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
моркови морков | 3 | ||
чесън чесън | 5 скилидки скилидка | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
краве масло краве масло | 70 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБамя с доматен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно обеления лук, настъргваме морковите и заедно с 3 скилидки накълцан чесън и дафиновия лист ги задушаваме в загрятото в дълбока тенджера олио. След като омекнат, добавяме маслото и нарязаните на малки кубчета домати. Когато сосът леко се сгъсти, прибавяме към него бамята, предварително много добре измита и отцедена, сипваме зеленчуковия бульон и подправяме със сол и черен пипер.
Оставяме ястието да къкри на тих огън поне 30 min, като от време на време разбъркваме и наглеждаме бамята да не се превари.
Как да сервираме:
Поднасяме бамята с доматения сос в дълбока чиния, поръсена с прясно нарязания магданоз и кубчета чесън.