
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тофу тофу | 360 g g | ||
фурми
фурма (без костилка) | 150 g g | ||
лук
лук (стар) | 100 g g | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
червено вино червено вино | 20 ml ml | ||
чили на прах чили на прах | 20 g g | ||
мащерка мащерка | |||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗапечено тофу с чили върху домашен мармалад от фурми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме лука и го нарязваме на кубчета. Нарязваме и фурмите на ситно. В тиган сипваме олиото, задушаваме първо лука, след това добавяме фурмите. Овкусяваме със сол, добавяме накълцания чесън и виното.
На бавен огън оставяме да редуцира за около 10 min, като бъркаме, за да не загори. Накрая добавяме и мащерката. Слагаме в блендер и пасираме.
Овалваме тофуто в чили. Взимаме подходящ съд за печене, слагаме отдолу мармалада, отгоре – парчетата тофу и печем на добре загрята фурна на 200° C за 7-10 min.
Поднасяме с прясна мащерка.