Верига от любими рецепти
Запечено тофу с чили върху домашен мармалад от фурми

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

тофу тофу360 g g
фурми фурма
(без костилка)
150 g g
лук лук
(стар)
100 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
олио олио50 ml ml
червено вино червено вино20 ml ml
чили на прах чили на прах20 g g
мащерка мащерка
сол сол

Запечено тофу с чили върху домашен мармалад от фурми

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(12)

Начин на приготвяне

Почистваме лука и го нарязваме на кубчета. Нарязваме и фурмите на ситно. В тиган сипваме олиото, задушаваме първо лука, след това добавяме фурмите. Овкусяваме със сол, добавяме накълцания чесън и виното. 

На бавен огън оставяме да редуцира за около 10 min, като бъркаме, за да не загори. Накрая добавяме и мащерката. Слагаме в блендер и пасираме. 

Овалваме тофуто в чили. Взимаме подходящ съд за печене, слагаме отдолу мармалада, отгоре – парчетата тофу и печем на добре загрята фурна на 200° C за 7-10 min.

Поднасяме с прясна мащерка.