« Назад

Мариновани печурки

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Мариновани печурки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min
Допълнителна информация:

без времето за мариноване

1. Почисти печурките, нарежи по-големите на половинки или на четвъртинки. Обели лука и го нарежи на фини резени. Обели чесъна и го нарежи на шайби. Запържи го кратко в 6 с.л. горещо олио в голям тиган, извади го и го остави настрана.

2. Изпържи гъбите от всички страни за около 15 min в горещото чесново олио, като овкусиш със солта и черния пипер. През последните 3 – 5 min на пърженето добави и резените лук. Загаси с 50 ml шери и една ч.л. оцет, подправи и изсипи всичко в купа.

3. Добави чесъна и останалото олио, разбъркай и остави да изстине. Покрий гъбите и ги остави за 1 – 2 h да се мариноват.

4. По желание овкуси печурките с още шери и оцет и сервирай с шунката. Подхождат си с бял хляб.

 

Съвет: Сервирай със силно испанско червено вино.