
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 170 g g | ||
брашно от спелта
брашно от спелта (тип 630) | 250 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 2 ч.л. ч.л. | ||
червен лук червен лук | 2 | ||
ябълки
ябълка (кисели) | 300 g g | ||
мед мед | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
свинско филе свинско филе | 400 g g | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 1 с.л. с.л. | ||
брашно
брашно (за обработка) | |||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | ||
яйца яйце | 2 | ||
ементал ементал | 100 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
розмарин розмарин | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМалки кишове с ябълки и свинско филе
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи 125 g масло на кубчета и омеси бързо гладко тесто заедно с брашното, бакпулвера, 1 изравнена ч.л. сол и 3 - 4 с.л. студена вода. Остави тестото за ок. 1 h на хладно.
2. В това време обели лука и го нарежи на колелца. Обели ябълките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Задуши за ок. 5 min ябълките с колелцата лук в 1 с.л. горещо масло, докато омекнат. Овкуси със солта и шарения пипер, добави меда, остави 1 min да се карамелизират, а после ги извади.
3. Измий и подсуши свинското филе и го нарежи на 24 тънки слайса. Пържи го около 4 min в останалото масло, като го обръщаш. Овкуси с розмарина, солта и черния пипер. Загаси с балсамовия оцет и остави да изстине.
4. Разточи тестото върху малко брашно до кора с дебелина 3 mm. Изрежи 12 кръга (10 - 12 cm Ø) и покрий с тях намазнените гнезда на форма за мъфини. Набоди ги няколко пъти. Разпредели отгоре по един слайс филе и сместа от лук и ябълки.
5. Разбъркай сметаната, яйцата, солта и черния пипер, залей със сместа, покрий с останалите филета и наръси настърганото сирене.
6. Печи кишовете в предварително загрята на 200° C фурна ок. 30 min до златистожълто. Можеш да ги сервираш горещи или студени.