Верига от любими рецепти
Сувлаки от свинско месо в пърленка със свежи зеленчуци и дзадзики

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински бут свински бут
(без кост)
600 g g
питки пърленки питка пърленка4
червен лук червен лук1 глави глава
домати домат2
краставици краставица1
зелена салата зелена салата
зелени чушки зелена чушка1
зелени маслини зелена маслина20 - 30
дзадзики дзадзики200 g g
сушен риган сушен риган1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
дървени шишчета дървени шишчета4

Сувлаки от свинско месо в пърленка със свежи зеленчуци и дзадзики

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(13)

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския бут на кубчета и набождаме парчетата на дървени шишчета. За да не ни изгорят шишчетата във фурната, ги поставяме в купа с вода 1 час преди готвенето. Готовите шишчета подреждаме в тава, на дъното на която слагаме алуминиево фолио, за да не прегаря месото. Овкусяваме със сол, черен пипер, риган и маслиново масло. Печем около 50 min в предварително загрята на 180°С фурна.

Нарязваме зеленчуците и ги поставяме в купички. Дзадзикито и маслините - също. Пърленките намазваме смаслиново масло и риган и ги запичаме в загрят тиган за по 2 - 3 min от всяка страна.

Това ястие се поднася така, че всеки сам да може да си го „сглоби“, като сложи шишчето в пърленка и гарнира с пресните зеленчуци и дзадзикито.