Верига от любими рецепти
Тортия от нахут с чоризо и червено вино

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф600 g g
яйца яйце6
зелен лук зелен лук2 стръка стрък
нахут нахут400 g g
чоризо чоризо100 g g
чесън чесън1 глави глава
лук лук2 глави глава
червено вино червено вино250 ml ml
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.

Тортия от нахут с чоризо и червено вино

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(33)

Начин на приготвяне

Слагаме картофите във вода и варим около 20 min. След това ги обелваме и нарязваме на филийки. Запържваме ги в тиган с 4 супени лъжици маслиново масло за около 10 min на средна температура до златисто кафяво.

Нарязваме зеления лук на кръгчета и заедно с нахута го добавяме към картофите. Разбъркваме и запържваме за кратко. Подправяме със сол и черен пипер.

Разбиваме яйцата и ги добавяме. Разбъркваме внимателно и слагаме да стегне във фурната на 200° C при горен и долен реотан за приблизително 30 min.

През това време нарязваме останалата част от лукa и го задушаваме с чесъна в тиган с 1 супена лъжица маслиново масло за около 5 min, докато стане прозрачен. Добавяме нарязаното чоризо и задушаваме още 5 min. Деглазираме с червено вино, оставяме да заври и сваляме от котлона.

Сервираме готовата тортия, като върху нея разпределяме сместта с чоризо и лук.