
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТортия от нахут с чоризо и червено вино
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме картофите във вода и варим около 20 min. След това ги обелваме и нарязваме на филийки. Запържваме ги в тиган с 4 супени лъжици маслиново масло за около 10 min на средна температура до златисто кафяво.
Нарязваме зеления лук на кръгчета и заедно с нахута го добавяме към картофите. Разбъркваме и запържваме за кратко. Подправяме със сол и черен пипер.
Разбиваме яйцата и ги добавяме. Разбъркваме внимателно и слагаме да стегне във фурната на 200° C при горен и долен реотан за приблизително 30 min.
През това време нарязваме останалата част от лукa и го задушаваме с чесъна в тиган с 1 супена лъжица маслиново масло за около 5 min, докато стане прозрачен. Добавяме нарязаното чоризо и задушаваме още 5 min. Деглазираме с червено вино, оставяме да заври и сваляме от котлона.
Сервираме готовата тортия, като върху нея разпределяме сместта с чоризо и лук.