
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 4 | ||
прясно мляко прясно мляко | 300 ml ml | ||
брашно брашно | 250 g g | ||
ементал
ементал (настърган) | 100 g g | ||
италиански билки италиански билки | |||
краве масло краве масло | 4 с.л. с.л. | ||
лук лук | 2 | ||
пушена шунка
пушена шунка (нарязана на кубчета) | 125 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБилкови пърженки с гарнитура от хрупкава шунка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с половин ч.л. сол до получаване на гъст крем. Прибави последователно млякото и брашното при постоянно бъркане.
2. Разбий белтъците на сняг и ги смеси с ементала и билките.
3. Изпържи половината от тестото в 1 с.л. сгорещено масло за 2 - 3 min от всяка страна до златистокафяво. Накъсай на парчета с помощта на две вилици и остави на топло.
4. Приготви останалото тесто по същия начин.
5. Междувременно обели и накълцай на ситно лука и го запържи с кубчетата пушена шунка в останалото масло в друг тиган, докато станат хрупкави. Овкуси с пипера и сервирай към билковия шмарн.
6. На ястието подхожда мешана зелена салата.