Верига от любими рецепти
Билкови пърженки с гарнитура от хрупкава шунка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце4
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
брашно брашно250 g g
ементал ементал
(настърган)
100 g g
италиански билки италиански билки
краве масло краве масло4 с.л. с.л.
лук лук2
пушена шунка пушена шунка
(нарязана на кубчета)
125 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Билкови пърженки с гарнитура от хрупкава шунка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с половин ч.л. сол до получаване на гъст крем. Прибави последователно млякото и брашното при постоянно бъркане.

2. Разбий белтъците на сняг и ги смеси с ементала и билките.

3. Изпържи половината от тестото в 1 с.л. сгорещено масло за 2 - 3 min от всяка страна до златистокафяво. Накъсай на парчета с помощта на две вилици и остави на топло.

4. Приготви останалото тесто по същия начин.

5. Междувременно обели и накълцай на ситно лука и го запържи с кубчетата пушена шунка в останалото масло в друг тиган, докато станат хрупкави. Овкуси с пипера и сервирай към билковия шмарн.

6. На ястието подхожда мешана зелена салата.