« Назад

Свежа салата с патешко и плодове

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Първо приготвяме соса, като поставяме маслиновото масло, балсамовия оцет, изцедения лимон и чесъна в блендер и разбиваме.
В дълбока купа накъсваме салатите, нарязваме чери доматите на половинки, а чушките – на жулиени, и объркваме с готовия сос.
В много добре загрят сух тиган запечатваме патешкото филе, на което предварително сме прорязали кожата на ромбчета. Първо го поставяме от страната с кожата, за да се получи хрупкава коричка. След това го обръщаме от другата страна и го пържим до готовност. Допичаме го за 10 min в предварително загрята на 180°С фурна.
След като го извадим от фурната, го нарязваме на жулиени. Ако желаем да бъде по-добре изпечено, го запечатваме за 2 – 3 min в загрят тиган с малко масло.

Как да сервираме

Салатата поставяме в чиния, отстрани подреждаме ивичките патешко филе и гондолата от пъпеш с разрязана ягода върху нея. Украсяваме с „Грана Падано“ и поднасяме със совиньон блан.