Верига от любими рецепти
Чушки бюрек

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

червени чушки червена чушка
(средно големи )
8 бр. бр.
краве сирене краве сирене200 g g
яйца яйца3 бр. бр.
жълтъци жълтък1 бр. бр.
лук лук1 глави глава
магданоз магданоз1 връзка връзка
пшенично брашно пшенично брашно200 g g
галета галета200 g g
олио олио200 ml ml
краве масло краве масло20 g g
чубрица чубрица
сол сол
черен пипер черен пипер

Чушки бюрек

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(262)

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките за около 20 min на 200 - 220 °C. 
Изпечените чушки слагаме в купа, поръсваме със сол и покриваме с фолио за около 10 min, за да омекнат. 

Задушаваме в масло ситно нарязан лук и оставяме настрана да изстине.
През това време в купа натрошаваме сиренето, добавяме жълтък и ситно нарязан магданоз. Към него добавяме задушения лук и объркваме до получаването на хомогенна смес. 

Почистваме чушките и внимателно ги пълним със сместа. 

В две отделни купи слагаме брашното, галетата, а в третата разбиваме яйцата. 
Панираме пълните чушки като овалваме в брашно, след това в яйце и в галета. 
Пържим в добре загрята мазнина до златисто.

Оставяме чушките на домакинска хартия, за да се отцедят от мазнина.
Поднасяме с млечен сос с копър и чесън.