Верига от любими рецепти
Тортия с дърпано свинско

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

дърпано свинско дърпано свинско500 g g
кориандър кориандър8 стръка стрък
лук лук0,5 глави глава
домати домат300 g g
авокадо авокадо1 бр. бр.
тортиля питки тортиля питка4 бр. бр.
крем сирене крем сирене125 g g
халапеньо халапеньо4 бр. бр.
ементал ементал
(настърган)
100 g g
лайм лайм0,5 бр. бр.
сол сол

Тортиля с дърпано свинско

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(66)

Начин на приготвяне

Запичаме дърпаното свинско в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 min според указанията на опаковката.

За да приготвим салсата, измиваме кориандъра, подсушаваме го и нарязваме листата. Обелваме и нарязваме лука. Измиваме доматите, отстраняваме семките и ги нарязваме на ситно. Обелваме авокадото, отстраняваме костилката и нарязваме на ситно. Смесваме сока от лайм, доматите, лука и кориандъра и посоляваме. 

Изваждаме месото от фурната, накъсваме го с помощта на две вилици и го заливаме с марината от чипотле. Загряваме 1 тортия в горещ тиган с незалепващо покритие за около 30 sec. Обръщаме и намазваме с около 30 g крема сирене. Отгоре разпределяме ¼ от дърпаното свинско, чушките халапеньо и салсата, поръсваме с 25 g сирене и загряваме в покрит тиган за около 1 min, докато сиренето леко се разтопи.

Купи в Lidl

Розови доматиРозови домати
Розови домати
02.05 - 04.05
-20%
4,79
3,79лв.
ЕменталЕментал
Ементал
29.04 - 04.05
-26%
4,49
3,29лв.