
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
сладка царевица сладка царевица | 1 консерви консерва | ||
варена шунка
варена шунка (нарязана) | 150 g g | ||
пресен лук пресен лук | 4 стръка стрък | ||
брашно брашно | 300 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 0,5 пакетчета пакетче | ||
ементал ементал | 200 g g | ||
яйца яйце | 2 | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 250 ml ml | ||
олио олио | 75 ml ml | ||
сол сол | |||
лют червен пипер лют червен пипер | 0,25 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМъфини с царевица и шунка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Отцеди царевицата в цедка. Постави резените шунка един върху друг и ги нарежи на кубчета. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Смеси в купа подготвените съставки заедно с брашното, бакпулвера, солта, червения пипер и 125 g сирене Ементал.
2. Разбий яйцата със заквасената сметана и рапичното олио. Прибави към брашнената смес и разбъркай внимателно с лъжица, докато съставките се свържат.
3. Намазни гнездата на форма за мъфини и разпредели в тях тестото. Поръси с останалото сирене Ементал. Печи мъфините в предварително загрята на 200 °C фурна около 35 min, докато станат златистожълти. Остави ги да изстинат малко и ги сервирай леко топли.