Верига от любими рецепти
Мъфини с царевица и шунка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сладка царевица сладка царевица1 консерви консерва
варена шунка варена шунка
(нарязана)
150 g g
пресен лук пресен лук4 стръка стрък
брашно брашно300 g g
бакпулвер бакпулвер0,5 пакетчета пакетче
ементал ементал200 g g
яйца яйце2
заквасена сметана заквасена сметана250 ml ml
олио олио75 ml ml
сол сол
лют червен пипер лют червен пипер0,25 ч.л. ч.л.

Мъфини с царевица и шунка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Отцеди царевицата в цедка. Постави резените шунка един върху друг и ги нарежи на кубчета. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Смеси в купа подготвените съставки заедно с брашното, бакпулвера, солта, червения пипер и 125 g сирене Ементал.

2. Разбий яйцата със заквасената сметана и рапичното олио. Прибави към брашнената смес и разбъркай внимателно с лъжица, докато съставките се свържат.

3. Намазни гнездата на форма за мъфини и разпредели в тях тестото. Поръси с останалото сирене Ементал. Печи мъфините в предварително загрята на 200 °C фурна около 35 min, докато станат златистожълти. Остави ги да изстинат малко и ги сервирай леко топли.