Верига от любими рецепти
Бургер от говеждо със сирене Чедър и скариди, поднесен със свежа салата с печени тиквички, чери домати, рукола и ментов дресинг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

бургер от говеждо месо бургер от говеждо месо2 бр. бр.
бриош бриош2 бр. бр.
печурки печурка100 g g
лайм лайм
(сока и кората на ½)
скариди скарида4 бр. бр.
червен лук червен лук
(нарязан на полумесеци)
100 g g
чеснов сос чеснов сос2 с.л. с.л.

За салатата

чери домати чери домат100 g g
рукола рукола80 g g
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
мента мента
(прясна)
4 - 5 листа лист
тиквички тиквичка
(нарязана на шайби или ленти)
100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Бургер от говеждо със сирене Чедър и скариди, поднесен със свежа салата с печени тиквички, чери домати, рукола и ментов дресинг

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(5)

Начин на приготвяне

Задушаваме лука с печурките и добавяме настърганата кора от лимон. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да изстине.
Сготвяме месото в нагорещен тиган или грил до желаната степен и го оставяме да почине.
Приготвяме тиквичките на грил или грил тиган.
Готвим скаридите в малко маслиново масло или олио за 2-3 min.
Запичаме питките от отрязаната им страна.
Асемблираме бургера както следва: долна питка, чеснов сос, бургер, рагу от печурки с лук, скариди, горна питка.
За салатата нарязваме чери доматите на половинки, добавяме руколата и грилованите изстинали тиквички и оставяме на страна. Преди поднасяне овкусяваме салатата с дресинг от маслиново масло, сол, лимонов сок и прясна мента, нарязана на ситно. Дресингът може и да се пасира за по-кремообразен вид

Surf'n'turf е наименование на ястия, които съчетават морска храна и червено месо.