Верига от любими рецепти
Говежди премиум бургер с халапеньо поднесен със салата Айсберг и карамелизиран лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

Халапеньо бургер от премиум говеждо Халапеньо бургер от премиум говеждо4 бр. бр.
бриош бриош
(с поръска)
4 бр. бр.
салата Айсберг салата Айсберг80 g g
домати домат100 g g
кисели краставички кисела краставичка4 бр. бр.
чедър чедър40 g g
бекон бекон50 g g

За барбекю сос

олио олио50 ml ml
лук лук
(стар)
50 g g
доматено пюре доматено пюре10 ml ml
соев сос соев сос10 ml ml
червен пипер червен пипер
(пушен)
5 g g

За салатата

салата Айсберг салата Айсберг120 g g
лук лук
(стар)
100 g g
чери домати чери домат50 g g
краве масло краве масло10 g g
мед мед10 g g
мащерка мащерка2 g g

Говежди премиум бургер с халапеньо поднесен със салата Айсберг и карамелизиран лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(17)

Начин на приготвяне

Правим соса, като в съд смесим всички продукти и ги пасираме до хомогенна смес.
Нарязваме лука на шайби и го задушаваме в тиган с масло. Добавяме мащерка и мед и оставяме да редуцира.
Разрязваме питките на две и ги запечатваме от двете страни.
Запечатваме за около две минути от всяка страна и бургера с халапеньо. На второто обръщане на месото поставяме отгоре и слайса чедър, за да омекне.
Нарязваме бекона на слайсове и го печем в същия тиган или на добре загрята фурна на 200 градуса за 5 min върху хартия.
Подреждаме по следния начин: половинка хлебче, айсберг, шайба домат, карамелизиран лук, кисела краставичка, бургер, чедър, барбекю сос, бекон и отново хлебче. Гарнираме със салата Айсберг с чери домати, объркана с останалия карамелизиран лук.