Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Лесна царска туршия
Туршия с джанки и люти чушки
джанки джанка | 300 g g | |
люти чушки люта чушка | 200 g g | |
чесън чесън | 400 g g | |
лук
лук (стар) | 200 g g | |
вода вода | 200 ml ml | |
сол сол | 10 g g | |
захар захар | 50 g g | |
оцет оцет | 100 ml ml | |
дафинов лист дафинов лист | 2 бр. бр. | |
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | |
черен пипер черен пипер | 5 зърна зърно | |
бахар бахар | 5 зърна зърно |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listДве рецепти за туршия
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Лесна царска туршия
В купа разбиваме оцета, меда, захарта, солта, бахара и стрития на прах аспирин.
Изсипваме в голям буркан.
Редим в него нарязаните на едро зеленчуци. Пълним с вода.
Затваряме и обръщаме с капачката надолу за 24 h.
Туршия с джанки и люти чушки
В тенджера кипваме водата с оцета и подправките. Оставяме да поври за 10 min.
Редим в буркан джанките, лютите чушки, необелените скилидки чесън, стария лук на полумесеци и листата магданоз.
Сипваме топлата марината догоре, затваряме и обръщаме буркана.