
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
целина
целина (корен и стъбла) | 1 бр. бр. | |
пащърнак пащърнак | 2 - 3 бр. бр. | |
праз лук праз лук | 1 - 2 стръка стрък | |
моркови морков | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 4 - 5 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
лимонов сок лимонов сок | ||
хляб хляб |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗеленчукова крем супа от целина и пащърнак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязвамe на ситно лука и моркова и ги запържваме в тенджера за 3 – 4 min в маслиново масло. Леко ги посоляваме, за да омекнат. След това почистваме целината и пащърнака* и нарязваме на едро.
Добавяме в тенджерата целината, пащърнака и вода колкото да ги покрие. Оставяме да се сварят, докато омекнат за 10 min. Пасирамe супата за 3 – 4 min, докато стане с възможно най-гладка консистенция. За финал овкусяваме с малко лимонов сок, сол и черен пипер.
Съвет: Дългото пасиране на супата или претриване през цедка може да я направи много по-гладка.
*Целината е достатъчно само да се почисти, не е нужно да се бели. Кората ѝ е годна за консумация. Обелката на пащърнака също може да се яде, но в по-малки количества.