Верига от любими рецепти
Зеленчукова крем супа от целина и пащърнак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

целина целина
(корен и стъбла)
1 бр. бр.
пащърнак пащърнак2 - 3 бр. бр.
праз лук праз лук1 - 2 стръка стрък
моркови морков1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло4 - 5 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
лимонов сок лимонов сок
хляб хляб

Зеленчукова крем супа от целина и пащърнак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(91)

Начин на приготвяне

Нарязвамe на ситно лука и моркова и ги запържваме в тенджера за 3 – 4 min в маслиново масло. Леко ги посоляваме, за да омекнат. След това почистваме целината и пащърнака* и нарязваме на едро.
Добавяме в тенджерата целината, пащърнака и вода колкото да ги покрие. Оставяме да се сварят, докато омекнат за 10 min. Пасирамe супата за 3 – 4 min, докато стане с възможно най-гладка консистенция. За финал овкусяваме с малко лимонов сок, сол и черен пипер.

Съвет: Дългото пасиране на супата или претриване през цедка може да я направи много по-гладка.

*Целината е достатъчно само да се почисти, не е нужно да се бели. Кората ѝ е годна за консумация. Обелката на пащърнака също може да се яде, но в по-малки количества.

Купи в Lidl

МорковиМоркови
Моркови
25.04 - 28.04
-50%
2,99
1,49лв.