Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
шеф Шишков
Страхотна алтернатива на шкембе чорба за всички, които „не обичат шкембе“.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping list„Шкембе“ чорба с гъби Кладница
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Задушаваме гъбите със ситно нарязания лук в маслото и добавяме червения пипер. Добавяме бульона и оставяме да заври. Добавяме прясното мляко и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври за 5 – 10 min.
Настъргваме чесъна и го смесваме с оцет. Поднасяме заедно с лютия червен пипер за пълно „шкембе“ изживяване.